piątek

Dafinki - szpinakowa niespodzianka

Dafinki - szpinakowa niespodzianka
przepis autorstwa Psiej Szkoły

mały filet z kurczaka
opakowanie mrożonego szpinaku
opakowanie ciasta francuskiego
suszone pomidory
jajko
sól, pieprz

1. Rozmrożony szpinak podduś w garnku na małym ogniu do odparowania wody
2. Kurczaka pokrojonego w drobną kostkę podsmaż na patelni z olejem, a następnie dodaj go do garnka ze szpinakiem
3. Pokrój suszone pomidory w paseczki i dodaj do garnka ze szpinakiem, dopraw pieprzem i solą.
4. Rozwiń ciasto z pergaminem na blachę i pokrój w kwadraty
5. Wymieszany farsz nakładaj na pokrojone ciasto, końce ciasta zlep i lekko skręć formując koperty
6. Rozgrzej piekarnik na 200 stopni
7. Gotowe koperty posmaruj białkiem oddzielonym od żółtka
8. Wsadź blachę do piekarnia i piecz około 18 min (koperty powinny być lekko zrumienione)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz